Після закінчення карантину, який уряд вже продовжила до 22 травня і обіцяє продовжити далі, можуть не відкритися від 5 до 10% ресторанів.
Таку думку в середу, 13 травня, висловила директор компанії “Ресторанний консалтинг” Ольга Насонова. За її словами, це ті заклади, які й до карантину відчували себе не дуже добре.
Вони і раніше були або збитковими, або з дуже малим прибутком, або ресторани, які вже застаріли, – пояснила вона, додавши, що в той же час масового закриття ресторанів зараз не буде.
В той же час директор компанії прогнозує скорочення доставки з ресторанів коли ресторани відкриються.
Люди вже скучили за ресторанами і кафе і вони почнуть приходити, щоб посидіти за столиком, – вважає Насонова.
В той же час вона не виключає, що у близько 20% клієнтів може залишатися страх перед коронавірусів і це може значно вплинути на потік відвідувачів.
При цьому Насонова впевнена, що від пом’якшення карантину виграли ресторани з великими літніми майданчиками на околицях.
Нагадаємо, поліція в Україні після пом’якшення карантину перевірила, як ринки дотримуються рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і санітарні норми.
Після перевірки ринки знову почали закривати. Як пише в середу, 13 травня, новинний портал Сьогодні, посилаючись на інформацію Державної служби з безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, вже 14 ринків були закриті.
Всі вони виявилися не готові для роботи в період карантину в країні. Всього було перевірено 640 ринків з продовольчими товарами і 14 з них виявилися повністю не готові працювати в цей період.