10% ресторанів можуть не пережити карантин

Поділитися:

Після закінчення карантину, який уряд вже продовжила до 22 травня і обіцяє продовжити далі, можуть не відкритися від 5 до 10% ресторанів.

Таку думку в середу, 13 травня, висловила директор компанії “Ресторанний консалтинг” Ольга Насонова. За її словами, це ті заклади, які й до карантину відчували себе не дуже добре.

Вони і раніше були або збитковими, або з дуже малим прибутком, або ресторани, які вже застаріли, – пояснила вона, додавши, що в той же час масового закриття ресторанів зараз не буде.

В той же час директор компанії прогнозує скорочення доставки з ресторанів коли ресторани відкриються.

Люди вже скучили за ресторанами і кафе і вони почнуть приходити, щоб посидіти за столиком, – вважає Насонова.

В той же час вона не виключає, що у близько 20% клієнтів може залишатися страх перед коронавірусів і це може значно вплинути на потік відвідувачів.

При цьому Насонова впевнена, що від пом’якшення карантину виграли ресторани з великими літніми майданчиками на околицях.

Нагадаємо, поліція в Україні після пом’якшення карантину перевірила, як ринки дотримуються рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і санітарні норми.

Після перевірки ринки знову почали закривати. Як пише в середу, 13 травня, новинний портал Сьогодні, посилаючись на інформацію Державної служби з безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, вже 14 ринків були закриті.

Всі вони виявилися не готові для роботи в період карантину в країні. Всього було перевірено 640 ринків з продовольчими товарами і 14 з них виявилися повністю не готові працювати в цей період.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу