Укренерго будує нову підстанцію для передмість Києва – фото

Поділитися:

НЕК “Укренерго” починає будівництво підстанції (ПС) 330 кВ “Західна” із заходами ЛЕП 330 кВ поблизу села Гореничі Київської області. Про це повідомляє прес-служба компанії.

“Нова підстанція забезпечить на першому етапі передачу 400 МВА додаткової потужності в західну частину Києва і Київської області, підвищить надійність та якість електропостачання споживачів цих районів з урахуванням зростання електроспоживання, пов’язаного з інтенсивним будівництвом нових житлових масивів і котеджних містечок”, – сказано в повідомленні.

Для будівництва підстанції розроблено унікальне технічне рішення з використанням залізобетонних паль для запобігання підтоплення підстанції.

“Зараз на майданчику проводяться випробування залізобетонних паль, а на корейському заводі Hyosung Heavy Industries вже почалися заводські випробування  комплектного розподільчого пристрою (КРПЕ) 330 кВ. Очікуване завершення будівництва – жовтень 2022 року”, – зазначила керівник проекту Марія Сидорко.

Проектом передбачена установка двох автотрансформаторів (АТ) по 200 МВА з перспективою установки третього АТ, споруди електрогазового комплектних розподільних пристроїв (КРПЕ) 330 і 110 кВ і повну автоматизацію підстанції.

ПС 330 кВ “Західна” буде приєднана до магістральної електромережі заходами ліній 330 кВ Київська – Північна і Київська – Новокиївська. У перспективі від ПС 330 кВ “Західна” також буде побудована кабельна лінія 330 кВ на ПС 330 “Нивки”.

Для передачі потужності споживачам Києва та області на підстанцію будуть заведені 20 ЛЕП 110 кВ операторів систем розподілу, а в перспективі – ще 4 ПЛ 110 кВ ВСР.

Фінансування будівництва ПС 330 кВ “Західна” із заходами ПЛ 330 кВ здійснюється за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку, зекономлених за результатами реалізації проекту будівництва ПЛ 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська. Вартість будівництва близько $ 32 млн. Генеральний підрядник – консорціум корейських компаній “Posco International & Hyosung”, визначений за результатами міжнародних конкурсних торгів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу