Росія може втратити паливні ринки

Поділитися:

Росія може втратити паливні ринки вже в наступні 15 років. І все через стрімкий розвиток альтернативних технологій і електрифікації транспортної галузі. Про це йдеться в дослідженні «Зелена революція в Європі», повідомили у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

Розпочнеться тенденція на ринках ЄС, але в підсумку перекинеться і на внутрішній ринок. За попередніми підрахунками, Старий світ попрощається з автомобілями на двигунах внутрішнього згоряння в 2039. Росія – в 2047 році. Старі автомобілі повністю витіснять електрокари. Отже, знайти нові ринки збуту для палива буде вкрай важко.

Тому всі переваги, які мають зараз російські нафтопереробні заводи, зійдуть нанівець. Щоб не збанкрутувати, тамтешнім нафтовикам радять вже зараз замислитися над програмами модернізації виробництва – особливо щодо поглиблення переробки – і відмовитися від проектів, чий термін окупності перевищує 10-15 років.

Найбільш перспективним напрямком для російських досліджень аналітики вважають виробництво акумуляторів для електромобілів.

Нагадаємо, що у Верховній Раді прийняли два законопроекти, які внесли ясність в питання розмитнення автомобілів в Україні. Тепер для легалізації автомобіля власникам буде надано 180 днів з того моменту, як закон вступить в силу.

Раніше повідомлялося, що в березні 2021 Україні зареєстрували 660 автомобілів на електричній тязі. Це на 61% більше, ніж в березні минулого року. Відомо, що легкових моделей було поставлено на облік 627 штук. Майже 90% моделей – це б/у електромобілі. Таким чином, відносно березня 2020 року реєстрації розмитнених легкових електрокарів виросли на 62%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу