S&P Global Ratings знизило рейтинг УЗ

Поділитися:

Рішення пояснили збільшенням ризиків рефінансування.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг АТ «Укрзалізниця» («УЗ») з рівня В- до ССС. Таке рішення пояснили збільшенням ризиків рефінансування.

«Термін погашення кредиту АТ «Укрзалізниця» в розмірі $116 млн в місцевому банку – 30 травня 2021 року. Компанія опрацьовує різні варіанти рефінансування, але ще не забезпечила його для цього платежу. Ліквідність UR обмежена, а ринки капіталу залишаються нестабільними, тому ми вважаємо, що наразі компанія залежить від сприятливих ділових і фінансових умов для своєчасного виконання своїх фінансових зобов’язань», – зазначають в S&P.

Крім цього, довгостроковий кредитний рейтинг «УЗ» перенесли до списку CreditWatch (рейтинги на перегляді – Ред.) із негативним прогнозом.

Водночас в «Укрзалізниці» заявили, що причиною рішення агентства знизити рейтинг є виключно методологія S&P щодо визначення рівня рейтингу залежно від часу, який залишився до чергової дати погашення боргу.

«Єдиним чинником цього рішення є наближення у ковідних обставинах термінів погашення частини кредиту на користь АТ «Ощадбанк», які припадають на 30 травня поточного року. Як відомо і фінансовому ринку, і агентству, «Укрзалізниця» працює над декількома варіантами рефінансування зазначеного боргу та безсумнівно не допустить невиконання зобов’язань за запозиченнями», – повідомляють в «УЗ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу