“Програма довела свою результативність, держава може працювати як ефективний керівник” – експерт

Поділитися:

У Києві 22 лютого минає черговий форум “Україна.30”, який на цей раз присвячений розвитку інфраструктури. Першим виступив Володимир Зеленський, який розповів про досягнутий в 2020 році і визначив план на 2 021.

Почав президент з того, що підсумував програму “Велике будівництво”. Зазначив: ніхто не вірив, що вдасться зробити стільки, але все ж вийшло.

“Все думали, що хороші дороги України – це фантастика, але ми довели, що це реальність. За 2020 рік оновлено / побудовано 6500 кілометрів доріг”, – зазначив Зеленський.

Плани на 2021 рік у розвитку інфраструктури

  • Оновлення або побудова 4,5 тисячі кілометрів доріг державного значення, 2 тисячі кілометрів місцевого.
  • Запуск об’їзної дороги навколо Києва, її загальна протяжність – 150 кілометрів.
  • Запуск траси “М30” до Дня Незалежності, яка стане найдовшою дорогою в Україні. Це 1400 кілометрів дороги, яка з’єднає схід і захід.
  • Оновлення та побудова 240 мостів. Серед них, зокрема будівництво Кременчуцького мосту.
  • Крюківський вагонобудівний завод має державне замовлення на виготовлення нових пасажирських вагонів для залізниці. Зеленський, правда, не уточнив, скільки саме їх буде випущено в 2021 році.
  • Удосконалення діючих маршрутів поїздів класу “Інтерсіті” та розробка нових.

Свою думку з приводу програми розвитку інфраструктури регіонів розповів міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

“Я вважаю, що програма розвитку інфраструктури регіонів – це найбільш цікаве питання. Державна програма” Велике будівництво “, ініційована президентом України майже рік тому, вже довела свою ефективність.

В першу чергу ми говоримо про будівництво національних доріг, вже побудовано 4000 км доріг. Це не якась симуляція, яка була багато років до цього. Адже за 1 рік було побудовано доріг більше, ніж сумарно за 10 попередніх років. Я радий, що держава і уряд змогли досягти цього результату.

Олексій Чернишов говорить, що сьогодні додатково було побудовано тисячі регіональних та місцевих років, тому громадяни України вже можуть побачити різницю, яка з кожним роком буде змінюватися. Дороги будуть краще.

“Ще одним аспектом є соціальні проекти – це розвиток соціальної інфраструктури в регіонах та громадах. Йдеться про проекти реконструкції або побудови дитячих садків, шкіл, медичних і спортивних проектів. Побудовано 320 об’єктів соціального спрямування, також розпочато будівництво 210 приймальних відділень опорних лікарень.

Програма довела свою результативність, держава може працювати як ефективний керівник і робити розвиток саме цього напрямку “, – говорить експерт.

Олексій Чернишов вважає, що розмови про картель – це нормальна реакція, адже люди завжди будуть цікавитися ситуацією з будівництвом.

“В першу чергу, ми проаналізували ефективність роботи підрядних організацій, і для себе зробили умовний шорт-лист тих підрядників, які вміють і можуть працювати. І вже в цьому році вони будуть привілеї.

Багато компаній, які імітували будівництво. Також є регіональні практики судових рішень. Перше, на що я зверну увагу голі ОДА, що всі проекти повинні бути зроблені. Тому я впевнено дивлюся на проекти 2021 “, – резюмує фахівець.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу