Кабмін збільшив розмір допомоги бізнесу

Поділитися:

Український уряд підвищив ліміт допомоги-компенсації з 200 тисяч до 400 тисяч євро для малого й середнього бізнесу, що отримував кредити у 2020 році.

У Міністерстві економіки зазначають, що відповідне урядове рішення розблоковує доступ до державної програми “Доступні кредити 5-7-9%” для аграріїв – активних користувачів держпрограм підтримки АПК.

Рішення також є корисним для середнього бізнесу, який, використовуючи великі суми кредитування, розраховував на їхню дію тільки на певний період (термін користування за максимальним обсягом кредиту у 50 мільйонів гривень – до 2 років).

У відомстві зауважують, що підвищення планки ліміту не суперечить зобов’язанням України перед Європейським сюзом.

Раніше ми повідомляли, що Європейська бізнес-асоціація закликала владу відкликати проект закону, що передбачає кримінальну відповідальність за шахрайство із ПДВ (№3959-1). Бізнесмени висловлюють побоювання, що в разі його ухвалення – очікуються зловживання.

Також ми писали, що в Україні узаконили зменшення ПДВ із 20 до 14% для окремих аграріїв. Невдоволення цим законом висловлювали самі аграрії та глава фінансового комітету в Раді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу