Нацбанк пояснив падіння ВВП поганим врожаєм

Поділитися:

ВВП (валовий внутрішній продукт) нашої країни в 2020 році істотно впав в результаті поганого врожаю зернових культур. Про це йдеться в коментарі НБУ (Національного банку України).

У своєму коментарі регулятор дав характеристику показникам врожаю поточного року. Вони нижче досягнутого минулого року і сильно відрізняються в гіршу сторону від прогнозів на 2020 рік. І це призвело до загального падіння ВВП в 3-му кварталі 2020 року, роблять висновок в Нацбанку. Однак ключовим фактором зниження валового внутрішнього продукту залишається скорочення інвестицій в економіку країни.

І все ж регулятор вказує на тенденції хоча б уповільнення швидкості падіння ВВП. До них відносяться відновлення споживчого попиту в результаті пом’якшення карантину і як підсумок – деяке пожвавлення ресторанного і готельного бізнесів, а також активізація у сфері послуг.

Нагадаємо, за підсумками третього кварталу поточного року реальний валовий внутрішній продукт скоротився на 3,5% в аналогії з даними за 2019 рік. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Також раніше повідомлялося, що економіст Всеволод Степанюк заявив, що у 2020 році в Україні варто очікувати падіння ВВП на 10%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу