Після карантину очікується падіння ВВП на 10%

Поділитися:

Економіст Всеволод Степанюк заявив, що в 2020 році в Україні варто очікувати падіння ВВП на 10%.

Я думаю, що на червень 2020 року падіння ВВП вже більше, ніж повідомили в уряді (8%). Ще на початку карантину в березні 2020 роки я заявив, що один місяць жорсткого карантину це мінус 4% ВВП. В Україні було 2 місяці жорсткого карантину. Тому я прогнозую, що в Україні в 2020 році буде зафіксовано зниження ВВП на 10% “, – розповів Степанюк.

За словами експерта, навіть якщо українська влада вживе низку заходів по відновленню економіки після карантину, коли бізнес припинив діяльність, то все одно потрібно враховувати інерцію економіки. І потрібно враховувати, що в світі теж є економічна криза, яка вплине на економіку цих країн.

Також економіст пояснив, що українці вже відчули на собі негативні наслідки карантинних заходів і фактичне зниження ВВП.

«У мене вже є відчуття, що українці відчули на собі падіння ВВП – це і збільшення безробіття, я думаю, на 1,5 мільйона чоловік; це і зниження доходів населення, Пенсійного фонду заявив про зниження надходжень і про зниження доходів громадян. Це все – прояв падіння ВВП на 8% », – додав Степанюк.

Нагадаємо, що за підсумками квітня місяця в Україні впав рівень ВВП до 12%, коли як в березні місяці показник доходив до 4,5%. Про це повідомляє глава департаменту макроекономічних досліджень інвестиційної компанії ICU Сергій Ніколайчук на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що в разі неприйняття «антіколомойского» закону України очікує дефолт і припинення соцвиплат. Про це говорять прихильники вищевказаного закону. Противники закону читають, що проект закону знищить всю банківську систему України.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ