Доопрацьований проект Держбюжету передали до парламента

Поділитися:

Під час роботи над проектом було збільшено доходи бюджету на 21 мільярд гривень, натомість видатки зменшили на 12,8 мільярда, а також скоротили дефіцит бюджету на піввідсотка. Доопрацьований проєкт держбюджету на наступний рік передали в парламент для голосування у другому читанні. Напередодні його погодили в уряді та запевнили, що закладені показники дозволять профінансувати всі необхідні витрати. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Найбільше зекономити урядовці пропонують за рахунок виплати пенсій, кажуть в експертному середовищі. Адже частина пенсійних виплат прив”язана саме до мінімалки та відкладення її підвищення з липня на кінець року. Таким чином уряд розраховує скоротити видатки на 8 з половиною мільярдів.

А ще запропоновано зекономити на освітній субвенції місцевим бюджетам та Фонду регіонального розвитку. Натомість 6 мільярдів гривень дали на соціально-економічний розвиток. Утім, гроші розподілятимуть не за потребами регіонів, а за рішенням депутатів. Зберегли й зростання витрат на Офіс президента — сума на рівні 1 мільярда 269 тисячі гривень. Для порівняння цього року було 909 мільйонів гривень. Докинули ще 20 мільйонів Міністерству внутрішніх справ.

Також урядовці зменшили план внутрішніх запозичень, але збільшили план зовнішніх позик. Насамкінець у документі передбачено право Мінфіну випускати ОВДП понад вказані вище ліміти, причому не лише для докапіталізації банків, але для обміну ОВДП на ринкових умовах, що були раніше випущені для поповнення статутних капіталів банків.

Раніше повідомлялося про те, що державному бюджету не вистачає 3 млрд доларів до кінця року

Також ми писали, що 78% держбюджету складуть дрібні внески українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу