80% українських пенсіонерів живуть за межею бідності

Поділитися:

Вісімдесят відсотків жителів України, які отримують пенсію, живуть за межею бідності, тобто не в змозі придбати споживчий кошик. Або ледве-ледве можуть його придбати.

Про це 12 жовтня заявила парламентський уповноважений з прав людини Людмила Денисова під час Соціального форуму Ради ООН з прав людини.

На форумі Людмила Денисова привела наступні цифри. Мінімальна заробітна плата в нашій країні становить сто сімдесят шість доларів США. Але один тільки прожитковий мінімум на одного члена суспільства в місяць досяг сімдесяти п’яти доларів. За межею бідності опинилися не тільки українські пенсіонери, а й вся одна четверта частина населення країни.

За словами уповноваженого з прав людини, зростання оплати праці йде вкрай повільними темпами. Кожному 3-му працюючому не вистачає заробітної плати навіть на найнеобхідніше. І кожен другий працівник працює не на одній роботі.

Інші експерти прогнозують, що якщо в країні збережеться застій в економіці, то в найближчі роки українські пенсіонери втратять одну п’яту частину своїх пенсій, тому що падає їх здатність купувати речі і продукти харчування.

Нагадаємо, під час Соціального форуму Ради ООН, від чиновників прозвучала гнітюча статистика: кожен четвертий укрaінец проживає зa межею бідності.

Також ми раніше інформували, що Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, висловилася на тему підвищення мінімальної заробітної плати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу