80% українських пенсіонерів живуть за межею бідності

Поділитися:

Вісімдесят відсотків жителів України, які отримують пенсію, живуть за межею бідності, тобто не в змозі придбати споживчий кошик. Або ледве-ледве можуть його придбати.

Про це 12 жовтня заявила парламентський уповноважений з прав людини Людмила Денисова під час Соціального форуму Ради ООН з прав людини.

На форумі Людмила Денисова привела наступні цифри. Мінімальна заробітна плата в нашій країні становить сто сімдесят шість доларів США. Але один тільки прожитковий мінімум на одного члена суспільства в місяць досяг сімдесяти п’яти доларів. За межею бідності опинилися не тільки українські пенсіонери, а й вся одна четверта частина населення країни.

За словами уповноваженого з прав людини, зростання оплати праці йде вкрай повільними темпами. Кожному 3-му працюючому не вистачає заробітної плати навіть на найнеобхідніше. І кожен другий працівник працює не на одній роботі.

Інші експерти прогнозують, що якщо в країні збережеться застій в економіці, то в найближчі роки українські пенсіонери втратять одну п’яту частину своїх пенсій, тому що падає їх здатність купувати речі і продукти харчування.

Нагадаємо, під час Соціального форуму Ради ООН, від чиновників прозвучала гнітюча статистика: кожен четвертий укрaінец проживає зa межею бідності.

Також ми раніше інформували, що Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, висловилася на тему підвищення мінімальної заробітної плати.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ