85% торгівлі вийшло «з тіні», завдяки РРО

Поділитися:

85% торгівлі вийшло з тіні завдяки обов’язковому використанню підприємцями касових апаратів. Такими є підрахунки парламентського комітету з податкової та митної політики, повідомляє «Перший Діловий».

Комітет повідомляє, що минулого року в Україні видавалося близько 900 тис. чеків на день. Нині ж – близько 6 млн, і ця цифра продовжує зростати.

Впровадження касових апаратів позитивно вплинуло на загальні показники зменшення тіньової економіки – у січні 2022 року державна скарбниця отримала 6 млрд 300 млн гривень сальдо ПДВ. У відсотковому співвідношенні – це 39% рік у рік.

Нагадаємо, що на початок лютого підприємці встановили близько 330 тисяч РРО (касовий апарат). Тим часом під будівлею парламенту досі час від часу проходять мітинги ФОП-ів проти фіскалізації фінансових операцій. Але, на думку голови профільного парламентського комітету Данила Гетьманцева, проти встановлення касових апаратів у торгівлі виступають переважно контрабандисти та конвертатори. Адже без продажу за готівку неможливе існування так званих “згорток” – нелегальної фінансової діяльності бізнесу, що дає змогу ухилятися від сплати податків.

Раніше ми вже повідомляли, скільки українські підприємці встановили реєстраторів розрахункових операцій по даним за січень.

Нагадуємо, що за підсумками 2021 року зафіксовано зростання роздрібної торгівлі до 10,7% у порівнянні з підсумками 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу