У Кабміні заперечують плани щодо перегляду комунальних тарифів у найближчій перспективі

Поділитися:

У Кабміні заперечують плани щодо перегляду комунальних тарифів у найближчій перспективі. Про це заявила перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко для ЗМІ.

Чиновниця визнала, що зараз тема підвищення тарифів в Україні є досить болючою для суспільства. З огляду на це, Кабмін не збирається найближчим часом підвищувати розцінки та робить усе для того, щоб ефективніше регулювати ринок.

При цьому перший віце-прем’єр-міністр наголосила на складності ситуації на світовому ринку газу, підтвердженням чого є значне зростання ціни на «блакитне паливо» в Європейському Союзі.

«Це пов’язано як з негативним впливом коронакризи на діяльність газотрейдерів, так і з агресивною економічною політикою Російської Федерації у сфері газопостачання, її прагненням якнайшвидше запустити «Північний потік-2». Однак, в Україні поки що не йдеться про перегляд тарифів, в тому числі й на розподіл газу», – сказала вона.

Раніше Національна комісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг, дозволила постачати «Нафтогазу» газ за пільговим тарифом.

Це рішення дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах річної базової пропозиції НАК “Нафтогаз”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу