Міністр культури подав у відставку через Держкіно

Поділитися:

Олександр Ткаченко вирішив піти з посади Міністерства культури та інформаційної політики. Про те, що він написав заяву про відставку, сповістив на своїй сторінці у фейсбуці.

Таке рішення пояснив тим, що незгодний з політикою Кабінету міністрів з приводу підпорядкування Державного агентства України з питань кіно, а також виділення державних коштів на галузь культури.

Зокрема, він зазначив, що рішення уряду щодо Держагентства з питань кіно ухвалювались без погодження з Міністерством культури.

«Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності», – розповів Ткаченко.

За його словами, неприйнятний був також обсяг фінансування галузі, закладений у держбюджет на наступний рік.

«Бюджет на культуру-2022. І характер обговорення і фінальна сума для мене неприйнятні», – наголосив міністр.

При цьому, він додав, що на посаді міністра культури із запланованого встиг зробити приблизно половину. Серед досягень: без бюджетних коштів запрацювала програма #МандруйУкраїною; попри обмежене фінансування запустили програму «Велика Реставрація», 57 об’єктів культурної спадщини отримали субвенцію з бюджету на реставрацію; попри карантин вдалося зупинити секвестр бюджету на культуру, втримати закриті сектори на плаву за допомогою пакету підтримки та грантам, підвищити на 35% фінансування сфери культури та креативних індустрій з 0,2% у 2020-му ВВП до 0,27% у 2021 роках.

«Власна оцінка – за час роботи в МКІПі встиг зробити десь 50% із запланованого. І насправді, деякими речами можна пишатися», – повідомив він.

Олександр Ткаченко очолював Міністерство культури та інформаційної політики з 4 червня 2020 року.

Раніше ми повідомляли, що Кабмін звільнив Миколу Чечоткіна з посади керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Також писали, що Державне агентство меліорації та рибного господарства (Держрибагентство) отримало нового керівника. Кабінет міністрів призначив на цю посаду Артема Ріпенка, заступника глави Державного центру зайнятості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу