Міністр культури подав у відставку через Держкіно

Поділитися:

Олександр Ткаченко вирішив піти з посади Міністерства культури та інформаційної політики. Про те, що він написав заяву про відставку, сповістив на своїй сторінці у фейсбуці.

Таке рішення пояснив тим, що незгодний з політикою Кабінету міністрів з приводу підпорядкування Державного агентства України з питань кіно, а також виділення державних коштів на галузь культури.

Зокрема, він зазначив, що рішення уряду щодо Держагентства з питань кіно ухвалювались без погодження з Міністерством культури.

«Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності», – розповів Ткаченко.

За його словами, неприйнятний був також обсяг фінансування галузі, закладений у держбюджет на наступний рік.

«Бюджет на культуру-2022. І характер обговорення і фінальна сума для мене неприйнятні», – наголосив міністр.

При цьому, він додав, що на посаді міністра культури із запланованого встиг зробити приблизно половину. Серед досягень: без бюджетних коштів запрацювала програма #МандруйУкраїною; попри обмежене фінансування запустили програму «Велика Реставрація», 57 об’єктів культурної спадщини отримали субвенцію з бюджету на реставрацію; попри карантин вдалося зупинити секвестр бюджету на культуру, втримати закриті сектори на плаву за допомогою пакету підтримки та грантам, підвищити на 35% фінансування сфери культури та креативних індустрій з 0,2% у 2020-му ВВП до 0,27% у 2021 роках.

«Власна оцінка – за час роботи в МКІПі встиг зробити десь 50% із запланованого. І насправді, деякими речами можна пишатися», – повідомив він.

Олександр Ткаченко очолював Міністерство культури та інформаційної політики з 4 червня 2020 року.

Раніше ми повідомляли, що Кабмін звільнив Миколу Чечоткіна з посади керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Також писали, що Державне агентство меліорації та рибного господарства (Держрибагентство) отримало нового керівника. Кабінет міністрів призначив на цю посаду Артема Ріпенка, заступника глави Державного центру зайнятості.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ