У Польщі запропонували ввести нові санкції проти Лукашенка

Поділитися:

У Брюсселі, 22 жовтня, відбувся саміт Європейської ради. Головною та основною темою обговорення стала міграція. Так, Матеуш Моравецькій, прем’єр-міністр Польщі, звернувся до колег із заявою про те, що використовувані режимом Лукашенка мігранти створюють загрозу безпеці країни й всього Європейського союзу.

Він назвав кризу на європейському та польському кордоні з Республікою Білорусь інструменталізацією міграції, правлячою мінським режимом. Таким чином, кілька глав держав, включаючи прем’єр-міністра Польщі, прийшли до єдиної думки – як можна швидше допрацювати ще один пакет санкцій, який стосується «Белавіа», оскыльки саме цією авіакомпанією користуються мігранти для перельоту з Близького Сходу до Мінська.

Крім цього, в обов’язковому порядку повинні бути проведені переговори з країнами Африки та Близького Сходу.

З огляду на те, що Литва, Латвія й Республіка Польща відчувають міграційний тиск з боку мінського режиму, Гітанас Науседа закликав глав держав вжити необхідны заходи для боротьби з мігрантами-нелегалами.

Президент Литви висловився з цього приводу рішуче, пояснивши, що існуюча в реальному часі політика узгоджена ще кілька років тому, коли були зовсім інші обставини, «тоді це була дійсно гуманітарна криза». Отже настав час міняти стратегію міграційної політики.

В результаті переговорів, 10 країн домовилися виділити фінансування на загородження зовнішніх кордонів Євросоюзу, якщо буде помічено використання мігрантів.

Нагадаємо, що українські держпідприємства як і раніше купують автомобільну техніку в Білорусі, незважаючи на всі санкції, введені урядом країни проти країни та режиму Лукашенка. Це випливає з даних системи Prozorro.

Зокрема, користувачі помітили, що високою популярністю в українських держпідприємств користується автокран КС-45729А-С-02 від білоруського виробника «Мінський автомобільний завод».

Також ми повідомляли про те, що в Польщі оголосили про введення режиму надзвичайної ситуації на кордоні з Республікою Білорусь.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу