Зеленський розповів, чому не може поки ліквідувати Окружний адмінсуд

Поділитися:

Олігархічний лобізм у парламенті. Ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва заважають впливові люди. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Зауважив, що він подав відповідний законопроект на розгляд парламенту ще декілька місяців тому. Однак депутати досі його не розглянули.

А все через те, що на парламент чималий політичний тиск чинять впливові люди, тобто олігархи, а саме – блокують низку антикорупційних законопроектів: закон про НАБУ, друге читання реформи Служби безпеки, податковий законопроект і нинішній законопроект про ліквідацію ОАСК. Зауважимо, ОАСК відомий передусім своїми політично мотивованими рішеннями на користь олігархів.

Аналогічна ситуація і з оновленням складу суддів Конституційного Суду України, що є обовязковою вимогою для перезавантаження КСУ. У парламенті також блокують реформування судової системи.

Також президент пообіцяв, що найближчими тижнями буде проголосовано за законопроект про Конституційний Суд і він буде працювати не на олігархів, а на державу.

Окрім того, буде пришвидшено процес ухвалення інших антикорупційних документів.

Раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість країни приєднатися до Європейського союзу.

При цьому Зеленський уточнив, що в цьому році Україна вже почала готувати відповідні декларації про підтримку України на шляху до ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу