Голлівудські кіногрупи готуються до масових протестів

Поділитися:

Наступного тижня знімальні групи Голлівуду розпочнуть найбільший страйк з 1940-х років, що може зупинити багатомільярдну індустрію. Це станеться у випадку, якщо студії не виконають вимоги щодо поліпшення умов праці, повідомляє AFP News Agency.

Зазначається, що впродовж декількох місяців Міжнародний альянс працівників театральної сцени (IATSE), який представляє 60 тисяч працівників кіно і телебачення, від операторів до декораторів і дизайнерів костюмів, вів переговори з провідною галузевою організацією, що представляє такі компанії, як Disney, Warner і Netflix. Проте, за словами IATSE, голлівудські студії проігнорували їх вимоги стосовно скорочення робочого часу та підвищення зарплат для людей з низькими доходами.

«Без дати закінчення ми могли б продовжувати говорити вічно. Наші учасники заслуговують того, щоб їх основні потреби були задоволені зараз», — повідомив глава IATSE.

В IATSE призначили крайній термін вирішення питання на понеділок, 18 жовтня. В іншому випадку страйк IATSE стане першим загальнонаціональним рухом в історії працівників театральної сцени.

Нагадаємо, стало відомо, який фільм Україна висунула на 94 за рахунком церемонію «Оскар».

Також міністр культури повідомив про те, що все кіностудії в країні, крім столичної ім. Довженка, необхідно віддати в приватизацію. У всьому світі кіноринок на 95% знаходиться в приватних руках, і це, на думку Ткаченко, правильно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу