Правоохоронці зацікавилися аферою з «Глибоководним випуском» Руслана Тарпана

Поділитися:

Справа щодо нереалізованого одеського еко-проекту «Глибоководний випуск». Підозрюваний бізнесмен-втікач Руслан Тарпан намагався подати позов до суду проти Національного Антикорупційного бюро. Про це свідчить постанова судді Апеляційної палати ВАКС, передає «Перший Діловий».

Спочатку Тарпан намагався це зробити у Вищому антикорупційному суді, однак йому там відмовили, тому він звернувся до Апеляційної палати ВАКС, де теж отримав рішення не на свою користь.

Нагадаємо, Руслан Тарпан підозрюється у справі щодо проваленого проекту «Глибоководний випуск», на якому держава зазнала 320 млн гривень збитку. За даними слідства, одна з його компаній групи «INCOR GROUP» в 2010 році займалася еко-проектом. На нього виділили 600 млн з державного бюджету, однак за 10 років він так і не запрацював.

Нині Тарпан переховується за кордоном і перебуває у Всеукраїнському розшуку з 2017 року. Однак на цьому розслідування і зависло. Навіть після того,як Тарпан намагався засудити детектива НАБУ, його досі не оголосили в міжнародний розшук, хоча мали б це зробити, переконані експерти. До того ж НАБУ досі не ініціювало арешт ряду його бізнес-активів підозрюваного.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила главу Комітету з питань правоохоронної діяльності. Згідно з рішенням, яке підтримали 265 народних депутатів, ним став нардеп від фракції «Слуга народу» Сергій Іонушас.

Також повідомлялось, що Київській міській державній адміністрації тривають обшуки. На цей раз правоохоронці перевірили ділянку біля станції «Сирець», а також на київських комунальних підприємствах «Київавтодор» і «Київавтошляхміст».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу