Рада затвердила зміни до Бюджетного кодексу

Поділитися:

Проект змін до Бюджетного кодексу взяли народні депутати Верховної Ради. Відомо, що за законопроект №4100-д ​​з техніко-юридичними правками проголосували 311 нардепів. При цьому, для прийняття рішення потрібно 226 голосів.

Так, проект закону визначає особливості надання державних гарантій та управління держдеривативами. Крім того, в порівнянні з редакцією до першого читання, комітет підтримав виключення норми про право Міністерства фінансів України проводити операції з деривативами понад визначений державним бюджетом обсягу.

Крім цього, законопроект також дозволяє Казначейству залучати кошти Єдиного казначейського рахунку (ЄКР) для покриття тимчасових касових розривів загального фонду держбюджету.

Нагадаємо, що Державна казначейська служба України повідомила про перевиконання доходів українського бюджету за підсумками листопада поточного року. Вказується, що бюджет вдалося перевиконати на 8,67 млрд грн. Підсумкові доходи за листопад місяць досягли 102,29 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України збираються ухвалити законопроект «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Нещодавно в парламенті прийняли рішення відправити закон на розгляд у другому читанні, як повідомляють ЗМІ.

Вказується, що за підтримку даної ініціативи проголосувало близько 290 народних депутатів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу