Заробив веб-портал Пенсійного фонду

Поділитися:

Пенсійний фонд України заявив про початок роботи веб-порталу електронних послуг, який забезпечує єдину точку доступу до інформаційно-довідкових ресурсів для отримання повної інформації через «особистий кабінет».

Якщо користувач має електронний цифровий підпис або банківську картку, то у нього є можливість створити особистий кабінет, зареєструвавшись на порталі електронних послуг.

На цьому веб-ресурсі накопичується вся інформація в Реєстрі застрахованих осіб: стаж, починаючи з 2000 року, вся заробітна плата з розбивкою по місяцях (і в розрізі організацій, якщо змінювалося місце роботи), яку користувач отримував офіційно, страховий стаж, враховується з 2004 року, оскільки тільки тоді вступив в дію Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Таким чином користувач порталу ПФУ може отримати ряд послуг віддалено, без походів в місцеві відділення Пенсійного фонду. наприклад:

  • отримати он-лайн довідки ОК-5, ОК-7,
  • подати анкету для внесення змін до реєстру застрахованих осіб,
  • сформувати запит для підготовки паперових документів, дані з електронного реєстру листків непрацездатності,
  • подати звернення (питання, пропозиція, скаргу, клопотання тощо),
  • записатися на прийом.

Нагадаємо, що в липні місяці пенсійні виплати пенсіонерам розпочнуться раніше від звичних термінів. Про це свідчать дані прес-служба Пенсійного Фонду України. Повідомляється, що в п’ятницю, 3 липня, в ПФУ перевели 3,7 млрд гривень на виплати пенсіонерам. Все пройшло згідно з раніше обумовленому графіку.

Раніше повідомлялося, що в Пенсійному фонді заявили, що карантин по СOVID-19 може позитивно вплинути на розмір пенсій працюючих пенсіонерів.

Фахівці ПФУ пояснюють це зниженням середньої заробітної плати і зменшенням кількості застрахованих осіб.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу