Заробітчани можуть втратити українську пенсію

Поділитися:

Відповідно до закону про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, деякі українські пенсіонери можуть залишитися без виплат. Серед основних причин для скасування пенсій вказано проживання за кордоном, зміна місця проживання без перереєстрації та підробка документів.

Документ свідчить, що пенсійні виплати можуть припинити таким категоріям українцям:

  • Громадяни, які оформили пенсії за підробленими документами. Мінфін та Пенсійний фонд кілька років проводять верифікацію одержувачів соцвиплат.
  • Пенсіонери, які проживають за кордоном. У законі йдеться, що «пенсія припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України».
  • Якщо пенсіонер не отримував пенсію 6 місяців поспіль.
  • Переселенці, які змінюють місце проживання без повідомлення держави. «Якщо за результатами перевірки, проведеної підрозділами Державної міграційної служби, буде прийнято рішення про те, що фактичне місце проживання не відповідає офіційному, виплату пенсії буде припинено з наступного місяця», Про ці нововведення рас сказали в Головному управління Пенсійного фонду в Донецькій області.

Нагадаємо, що 45% українців не мають достатнього стажу для пенсії Українці, трудовий стаж для пенсії можна офіційно купити.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу