Замість «пакету малюка» батькам немовлят дадуть по 5 тис. гривень

Поділитися:

Замість “пакета малюка” батькам немовлят будуть видавати соціальну спецкарточку на 5000 грн при виписці з пологового будинку. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 29 липня.

Витратити ці кошти можна буде виключно на дитину, зазначила міністр соцполітики.

Міністр соцполітики зазначила, що 5000 гривень – це монетизація за “пакет малюка”, який зараз перестали видавати, через його відсутність. За словами чиновниці, 5000 гривень – це більше, ніж коштував “пакет малюка”.

Картку оформлятимуть в ПриватБанку і видавати при виписці з пологового відділення. Компенсацію можна буде отримати протягом 12 місяців і витрачати виключно на закупівлю дитячих товарів і гігієнічних засобів для молодої матері, зазначила міністр. На покупку інших товарів стоятимуть обмеження.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет прийняв рішення про припинення процедури із закупівлі бебі-боксів через скарги учасників тендера. Міністерство соціальної політики підготувало проект урядового рішення, яким у 2020 році так звані бебі-бокси будуть замінені одноразовою грошовою компенсацією в розмірі вартості боксу. Перед цим Мінсоцполітики просило у Кабміну дозволу придбати «бебі-бокси» на 1,23 млрд грн. без конкурентних торгів.

Також ми писали, що постачальник «пакунків малюка», посилаючись на «тендерний тролінг», закликає Кабінет міністрів України відновити закупівлі «пакунків малюка» через офіс ООН з управління проектами (ЮНОПС).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу