За 15 років «Надра України» втратили до 95% активів

Поділитися:

Голова правління НАК «Надра України» заявив, що протягом 15 останніх років компанія втратила 90-95% активів.

«Надра України сьогодні – це можливо, 5% Нафтогазу. Якби ми прийшли сюди 15 років тому, я думаю, ми були б конкурентні навіть з тим же Нафтогазом. Але з тих пір, скажімо так, все те, що залишилося – це вже 5-10% від того, що НАК “Надра України” була раніше … Але ми намагаємося щось зробити на тому, що залишилося у нас на балансі . І з тими доходами мінімальними, які ми отримуємо », – сказав Кузьмич.

Відомо, що до складу компанії зараз входить 7 дочірніх підприємств, з яких активними є тільки 4 підприємства. Інші підприємства збанкрутували в 2009-2013 роках і дотепер знаходяться в стадії ліквідації.

“З цих 4-х активних тільки одне підприємство – флагман, який виживає саме, це Полтава, ДП” Укрнаукагеоцентр “. Всі інші ми просто дотуємо, підтримуємо, зберігаємо як можемо. Коштом, наприклад, продажу неліквідного майна намагаємося їх ще зберегти” , – зазначив глава компанії.

Крім того, глава правління виключив можливість приватизації компанії і зазначив, що “Надра” знаходяться в стані “тихої війни” за спецдозволу.

Нагадаємо, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» отримала 100 відсотків статутного капіталу ТОВ «Надра Юзівська». Тим самим «Нафтогаз» має можливість розробляти Юзівську площу для видобутку палива, перш за все – природного газу.

Раніше повідомлялося, що Держслужба геології і надр України внесла до переліку ділянок, на яких виявлені поклади бурштину, ще 36 позицій. На кожному з об’єктів досить покладів, щоб виставити ділянки на аукціони і пропонувати з продажу здобувачам «сонячного каменю».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу