З 1 червня на водіїв чекають нові правила на дорогах

Поділитися:

З 1 червня в Україні буде введене сезонне обмеження руху великовагових транспортних засобів у денний час. Про це повідомляють в “Укравтодорі”.

Там зазначають, що на українських дорогах держзначення вже порозміщували дорожні знаки та інформаційні щити про відповідну заборону.

Як повідомляється, рух обмежуватимуть у денну пору доби, якщо температура повітря піднімається вище +28 градусів за Цельсієм.

Заборона стосуватиметься таких вантажівок, фактична маса яких – понад 24 тонни, навантаження на вісь – більше 7 тонн. Водночас, виняток робитимуть тим вантажним авто, що перевозять небезпечні, швидкопсувні вантажі, живих тварин та птицю, а також авто спецслужб.

За таких умов водіям потрібно буде перечекати спекотний період на спеціальних майданчиках тимчасової стоянки у смугах відведення автодоріг та поблизу об’єктів дорожнього сервісу. Такі точки можна знайти за вказівниками уздовж державних трас. Окрім того, можна скористатися також TIR-паркінгом.

Контролюватимуть дотримання обмежень працівники “Укртрансбезпеки” та місцеві підрозділи Нацполіції.

Нагадаємо, вітчизняна компанія з будівництва доріг “Укравтодор” анонсувала свої плани на будівництво доріг в лісовій місцевості.

Також ми писали, що в Офісі президента заявили, що за нормами нового закону про фінансування будівництва доріг, обладміністрації можуть залучати кредити на ремонт автодоріг місцевого значення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу