Європа протестує проти карантину

Поділитися:

Європейці зібралися 1 серпня на акції протесту в декількох великих містах ЄС. Люди протестують проти обмежень, викликаних пандемією коронавірусу і карантином. Демонстранти заявляють, що носіння масок і інші заборони порушують права і свободи людей.

Так, в Берліні в мітингу взяли участь близько 20 тисяч осіб. Організатори оголосили його “днем свободи” від місяців обмежень на коронавірус. Люди виходили з плакатами “Коронавірус, помилкова тривога” і “Нам доводиться носити намордник”.

Незважаючи на те, що настрій на демонстрації було мирним, ніхто не одягав захисну маску або дотримувався необхідні соціальні дистанції. Тому, в кінці дня поліція розігнала протестувальників. Також влада подала до суду на організаторів мітингу за недотримання правил карантину.

Відомо, що кілька сотень людей взяли участь в демонстрації проти карантинних заходів уряду Нідерландів в парку Мальевельд в Гаазі. Місцеві правоохоронці відзначають, що на мітингу правила “дружня атмосфера”.

Нагадаємо, що в Тернополі міська рада збереться на позачергову сесію, щоб прийняти рішення про законність внесення міста в «червону» зону. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті міськради.

«З понеділка, 3 серпня, підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичайному режимі. При цьому закликаємо жителів дотримуватися санітарно-епідеміологічних умов, зокрема масочного режиму, проводити температурні скринінги працівників і відвідувачів, забезпечувати дезінфекцію приміщень », – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що близько 17 000 осіб в Берліні протестували проти обмежень, введених в Німеччині через поширення коронавірусу, і вимагали їх скасування. Одночасно на вулиці міста вийшли і контрдемонстрантів.

Тисячі людей пройшли маршем по вулицях Берліна в суботу, 1 серпня, вимагаючи скасування обмежень, введених в Німеччині через поширення коронавірусної інфекції. За даними місцевої поліції, в акції протесту взяли участь близько 17 000 осіб. Як відзначили поліцейські, протестувальники не мали захисних масок і не дотримувалися дистанції під час демонстрації, що є порушенням норм.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу