Влада анонсувала введення соцпакетів з накопичувальною пенсією

Поділитися:

В уряді обіцяють ввести соціальні пакети з накопичувальними пенсіями серед працівників бюджетної сфери. Як розповів прем’єр Денис Шмигаль на засіданні, присвяченому обов’язковому накопичувальному пенсійному забезпеченню, соцпакети на базі чинного законодавства мають бути запроваджені у 2023 році.

Він розповів, що обрали бюджетників, щоб випробувати це без зміни законодавства. Механізм поширять на соціальних працівників, вчителів і військових. Таким чином відбудеться поступовий перехід до повноцінної накопичувальної системи. Завданням уряду є введення відповідних законів та повноцінне запровадження накопичувальної пенсії, наголосив прем’єр.

Також він додав, що вперше за історію незалежності у трирічну бюджетну декларацію вписали обов’язкові пенсійні накопичення.

Раніше повідомлялося, що у Мінфіні розповіли про те, скільки банків будуть брати участь в пенсійній програмі. Йдеться про виплату пенсій на картки банку. З 1 вересня пенсіонери, які раніше особисто приходили за виплатами в відділення «Укрпошти», не зможуть цього робити.

Також ми писали, що з липня поточного року збільшилася пенсія по втраті годувальника. Так, розмір такої пенсії для однієї дитини встановлено в 100% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, що відповідає рівню мінімальної пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу