Випускників з найвищими балами по ЗНО буде більше, ніж в минулому році

Поділитися:

В Українському центрі оцінювання якості освіти заявили, що в 2020 році абітурієнтів з максимальними балами ЗНО може бути набагато більше, ніж в 2019 році.

Фахівці прийшли до висновку, що причиною цього стало зниження порогових балів, що дозволяють вступити до вищих навчальних закладів України.

“У порівнянні з минулим роком, порогові бали за тест будуть встановлені низькі. Так ми зробили під час пробного тестування. І ця зміна істотне. Його більше відчують ті абітурієнти, які успішно складуть тестування і виявляться на верхівці рейтингової шкали. Грубо кажучи, дітей, які в цьому році наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж в минулому “, – пояснюють фахівці УЦОЯО.

На зниження порогових балів пішли через дистанційного навчання, на яке довелося перейти через пандемію коронавируса. Так, наприклад, пороговий бал з української мови на пробному ЗНО в цьому році був знижений з 24 до 19.

Нагадаємо, що зовнішнє незалежне оцінювання з математики прийшли 152 180 тисячі абітурієнтів. Однак за документами зареєструвалися на іспит 186 тисяч чоловік.

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти вказали на те, що на здачу тесту стало 81,79 відсотків від загального числа зареєстрованих підлітків. При цьому 83 учасника не допустили до оцінювання, так як у них виявили ознаки гострого респіраторного захворювання.

Раніше повідомлялося, що як заявили в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО), абітурієнти з Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей мають право не проходити ЗНО під час основної сесії.

Якщо надходять проживають в населених пунктах, які страждають від стихії, то це є підставою для реєстрації на додаткову сесію ЗНО.

На сайтах регіональних центрів буде розміщено зразок заяви про участь у додатковій сесії, яку потрібно заповнити надходять.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу