В Умань їдуть паломники-хасиди, не дивлячись на заборони

Поділитися:

Хасиди-паломники активно з’їжджаються до Умані всупереч заборонам карантину і пандемії коронавірусу. Щорічно вони проводять священну молитву біля поховання свого духовного наставника цадика Нахмана.

На цей час в місто вже з’їхалося більше тисячі хасидів і це попри те, що деякі з них приїжджають в Умань з червоного списку країн, які вважаються особливо небезпечними територіями в контексті пандемії коронавірусу.

Для того, щоб хоч якось уберегти населення від можливої ​​небезпеки місцева влада вирішила посилити карантин і закрити на час єврейського святкування всі освітні установи.

Самі жителі Умані таким обмеженням не раді й цього року не дуже дружньо зустрічають хасидів на своїй території. Тим часом міська влада закликає всі сторони бути обережніше і не наражати інших на зайву небезпеку.

Нагадаємо, що в Умані стався конфлікт між місцевим населенням та паломниками-хасидами, яким перші завадили відсвяткувати юдейський Новий рік — Рош ха-Шана.

Тоді сумчани не пустили хасидів на територію одного з домоволодінь, куди останні хотіли потрапити для того, щоб відзначити своє свято юдейського Нового року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу