В Україні з’явилася нова афера з кредитами

Поділитися:

Новий вид фінансового шахрайства з’явився в Україні. Відомо, що зловмисники телефонують громадянам і повідомляють про надходження від них заявки на кредит, а після відмови від кредиту пропонують назвати код з sms, щоб «зафіксувати відмову».

«До вас телефонують« представники банку »або« представники мікрофінансової організації »і повідомляють, що від вас надійшла заявка на оформлення онлайн-кредиту. Ви відмовляєтеся і говорите, що нічого не оформляли. Тоді вам говорять, що для «скасування» цієї заявки вам треба продиктувати код з sms-повідомлення », – розповідають ті, хто попався на вудку шахраїв.

Однак, насправді цей код з sms дозволяє шахраям оформити онлайн-кредит на довірливого громадянина. Кредитні кошти отримують зловмисники, а довірливе обличчя стає боржником банку або мікрофінансової організації.

Якщо людина стала жертвою шахраїв, необхідно звернутися до кіберполіції за номером 0800505170 або за допомогою форми зворотного зв’язку на сайті: https://ticket.cyberpolice.gov.ua.

Нагадаємо, що за інформацією прес-служби Національного банку України, за період з січня по червень 2020 року державні банки повідомили про 47,5 тисячі випадків шахрайства з банківськими картами на суму 86,4 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року було зафіксовано 34,7 тисячі подібних випадків на суму 72,6 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що під час карантину, введеного в Україні під час пандемії коронавірусу нового покоління, активізувалися шахраї, які масово розсилають СМС-повідомлення від імені українських банків з пропозицією отримати нібито «державну допомогу».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу