В Україні створять реєстр одержувачів держдопомоги та пільг

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації України хочуть створити новий єдиний реєстр для надання соціальної допомоги українцям. Про це повідомляє прес-служба міністерства, посилаючись на слова заступника профільного міністра.

За словами чиновника, зараз всі види соціальних виплат та допомоги надаються українцям через окремі бек-офісні системи, що не дуже зручно, як для громадян, так і для держави, адже частина цих реєстрів просто дублює функціонал один одного.

“Тобто немає взагалі єдиного реєстру осіб, які є одержувачами соціальних пільг. Вони всі розпорошені по сотням різних систем, шалене дублювання“, – сказав заступник міністра.

Повідомляється, що для кращої систематизації даних та зручності користувачів відомство хоче створити новий загальний реєстр інформації.

Також вказується, що раніше таку ініціативу вже створювали в Міністерстві фінансів України, але оскільки ці функції більше співвідносяться до роботи Мінцфіри, саме на платформі цього міністерства уряд створить новий реєстр.

Очікується, що він буде представлений у вигляді більш розширеної версії, ніж раніше пропонував Мінфін.

Нагадаємо, що нещодавно український уряд погодив скасування соціальних виплат на дітей. Заощаджені гроші підуть на інші потреби країни.

У той же час, в четвер, 6 серпня, в Україні офіційно заробив публічний сайт регістру будівельної діяльності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу