В Україні підвищать пенсії 10 мільйонам пенсіонерів

Поділитися:

У прес-службі Міністерства соціальної політики України заявили, що вже в 2021 році планується підвищення пенсійних виплат для 10 мільйонів громадян.

Фахівці Мінсоцполітики заявили, що індексація пенсійних виплат буде відбуватися щорічно. Через те, що в країні продовжує зростати мінімальна зарплата, то зростання суми пенсійних виплат є закономірним. Наступного року це торкнеться 10 мільйонів громадян, які вийшли на заслужений відпочинок.

“Цей процес вже не звернемо. У 2021 році підвищення пенсій буде проведено в п’ять етапів і торкнеться різні категорії громадян. У планах індексація виплат для багатьох українців, в цілому це торкнеться як мінімум 10 мільйонів осіб”, – пояснила глава відомства.

Відомо, що найбільші доплати отримають ті пенсіонери, хто повністю виконав нормативи по трудовому стажу. Це стосується громадян, які досягли віку шістдесяти п’яти років і які мають трудовий стаж в кількості тридцяти років (у жінок) і тридцяти п’яти років (у чоловіків). У цій категорії пенсіонерів мінімальна державна виплата протягом 2021 року зросте ще на 500 гривень.

При цьому в Мінсоцполітики планують продовжити і програму доплат особам, які досягли 80 років (і старше) і мають страховий стаж від 20 років. Стартує і програма для пенсіонерів старше 75 років з повним стажем. Крім того, буде проходити індексація пенсій і перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України розробив і впровадив новий мобільний додаток, яке отримало назву «Пенсія в смартфоні». Тепер всі дані майбутній пенсіонер зможе подавати онлайн. Ця розробка виконана в рамках запровадження автоматичного нарахування пенсії в Україні.

Раніше повідомлялося, що українським пенсіонерам стануть нараховувати надбавки до пенсії в розмірі до 400 гривень. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Вказується, що така грошова компенсація покладена пенсіонерам вікової категорії від 75 до 80 років. Повідомляється, що після 75-ти років українці можуть розраховувати на надбавку в 400 грн, а вже після 85-ти – на 500 грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу