В Україні лише дві області залишились у «жовтій» карантинній зоні

Поділитися:

За даними Міністерства охорони здоров’я, на момент 31 жовтня 2021 року в Україні залишилися лише дві області з жовтим рівнем.

Статистичні дані свідчать про те, що Кіровоградська та Закарпатська області перебувають у «жовтих» зонах. Тобто тут ще зберігається відносно позитивна динаміка заражень COVID-19 та смертності від вірусу. Не перевищено коефіцієнт зафіксованих випадків, а також залишається стабільним рівні завантаженості госпіталізацій та спеціальних ліжок-місць з установками для кисню. Проте ситуація не така привітна й в цих регіонах, оскільки на 100 тисяч населення щодобово фіксуються щонайменше 75 випадків зараження, що говорить про невтішні прогнози.

У «помаранчевій» зоні вже знаходяться вісім областей України, серед яких Чернівецька, Черкаська, Харківська, Тернопільська, Полтавська, Волинська, Вінницька, а також столиця Київ.

До «помаранчевої» зони належать регіони, що наближаються до «червоної». Тут діють жорсткіші обмежувальні заходи.

Найвищі показники захворюваності вже у 15 областях країни. За даними МОЗ, «червону» зону оголошено у Чернігівській, Хмельницькій, Херсонській, Сумській, Рівненській, Одеській, Миколаївській, Львівській, Луганській, Київській, Івано-Франківській, Запорізькій, Житомирській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Слід зазначити, що міністерство щодобово відстежує всі статистичні дані щодо захворюваності, смертності, одужання, вакцинування та тестування. Проте офіційно оголошує області країни тими чи іншими зонами – комісія з надзвичайних ситуацій.

Раніше ми писали про перехід Києва до «червоної» зони. Мер столиці заявив про посилення обмежувальних заходів з 1 листопада 2021 року.

Тим часом ми також повідомляли й про те, що Україна, як і раніше, залишається в «зеленому» списку країн, безпечних для поїздок до Європи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу