В Україні картопля та крупи стали дешевшими

Поділитися:

У Міністерстві агрополітики зафіксували незначне зниження темпів зростання цін на деякі продукти харчування на внутрішньому ринку України.

Згідно з новими даними відомства, стало відомо, що порівняно з жовтнем 2021 року у листопаді вартість гречки впала на 1%. На стільки подешевшала і пшенична крупа. Ціна на цукор нормалізувалася.

Відзначено значне падіння цін на картоплю. Порівняно з минулим роком його вартість впала в 2021 році впала на 16%. Водночас Мінагрополітики фіксує стабільні ціни на свіже м’ясо великої рогатої худоби, свинину, а також на м’ясо курки.

Водночас, деякі інші продукти харчування на внутрішньому ринку України, навпаки, зросли. Так, капуста стала дорожчою на 10%, цибуля та буряк – на 4%. Також зафіксовано зростання цін на моркву, вона стала дорожчою порівняно з минулим роком на 3%.

Подорожчання деяких видів продовольства в Міністерстві пояснюють тим, що збільшилися витрати на виробництво через зростання цін на енергоносії.

Раніше ми писали, який прогноз давали експерти за цінами на продукти харчування. Зокрема ще в жовтні цього року українців попереджали про підвищення цін на продовольство.

Також ми повідомляли про нестачу свинини на внутрішньому ринку України. Виробництво м’яса останнім часом значно скоротилося.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу