В Україні активізувалися «чорні ріелтори»

Поділитися:

Столиця та й вся Україна страждають від квартирних афер, що почастішали. Так, “чорні” ріелтори привласнюють житло померлих одиноких людей похилого віку і перепродують його за шалені гроші. Навіть якщо після смерті господаря знаходяться його родичі, повернути законну житлоплощу вони вже не можуть.

Фахівці пояснюють: “Проблема в тому, що спадок передають державі через рік після смерті власника. Але до цього часу його встигають тричі перепродати на чорному ринку”.

Зараз критичну ситуацію з шахраями можна запобігти. Так, в спадковий реєстр вноситься запис, де чітко встановлено охорону спадкового майна. Це означає, що під час внесення цього запису фіксується подія смерті власника, фіксується подія приналежності майна саме йому.

Після таких дій, шахраї не зможуть внести фіктивних даних про продаж або дарування майна, оскільки в реєстрі вже зазначено, що це відмерлий спадок.

Нагадаємо, що за інформацією прес-служби Національного банку України, за період з січня по червень 2020 року державні банки повідомили про 47,5 тисячі випадків шахрайства з банківськими картами на суму 86,4 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року було зафіксовано 34,7 тисячі подібних випадків на суму 72,6 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що ринок кредитування нерухомості оживе ближче до осені. За словами експертів, в період з березня по травень запитай пропозиції в цій сфері застигли. Як тільки, влада ослабила карантинні заходи, ринок нерухомості відразу відреагував на це, і сьогодні він активно відроджується.

До осені очікується ще більше пожвавлення, так як влітку, традиційно, сектор сповільнюється в розвитку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу