В середу на Донбасі загинув український військовий, ще двоє поранені

Поділитися:

За минулу добу середу, 13 травня, російські найманці дев’ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті бойових дій загинув український військовий.

Ще двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення.

Як повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил, в межах відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” неподалік Гнутове, Талаковка і Широкино противник обстрілював українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По околицях Старогнатівці російські найманці двічі задіяли гранатомети різних систем.

В межах відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” ворог поблизу Кримського двічі відкривав вогонь із заборонених мінських угодами мінометів 120-го калібру, в цілому випустивши 20 мін, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. По околицях Орехово противник застосував 120 мм міномет, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Поблизу Катеринівки загарбники порушували режим припинення вогню, застосувавши 82 мм міномети, автоматичні станкові гранатомети і стрілецьку зброю.

За даними української розвідки, 13 травня військовослужбовці ЗСУ поранили трьох російських найманців.

З початку поточної доби збройні формування РФ п’ять разів порушили режим припинення вогню.

Зокрема, в межах відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” у Авдіївки противник двічі вів вогонь – з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Недалеко від населеного пункту Верхньоторецьке найманці задіяли міномети 82-го калібру і гранатомети різних систем.

За українським військовослужбовцям, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” у Зайцевото і Хутори Вільного ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Випадків захворювання коронавірусів серед особового складу ООС не зафіксовано.

Нагадаємо, за минулу добу вівторок, 12 травня, озброєні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінську домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу