В Ізраїлі на пляжах з’являться рятувальники зі штучним інтелектом

Поділитися:

В Ізраїлі розробили експериментальну систему штучного інтелекту, яка була створена з метою поліпшення безпеки на місцевих пляжах. Новинка може стати заміною людського ресурсу щодо контролю за ситуацією на пляжі, повідомляє прес-служба Міністерства туризму Ізраїлю.

Зокрема, нова система буде автоматично стежити за ситуацією на узбережжі починаючи від моніторингу потопаючих людей і закінчуючи стеженням за малолітніми дітьми, і навіть ситуаціями, коли людей на воді можуть зачепити водні транспортні засоби інших туристів.

Так, в разі загрози система будуть оперативно передавати потрібну інформацію в комп’ютерний центр рятувальників, де вже останні зможуть чинити активні дії для порятунку життів.

Як прокоментували в Міністерстві, така новинка буде вкрай актуальна для країни в самий розпал сезону, коли людей занадто багато і в потрібний час зрозуміти, що людина тоне, рятувальникам не завжди вдається.

Поки що перші випробування нових технологій проходять на пляжі національного парку Ізраїлю Пальмахім.

У 2019 Бельгійський музейний союз у співпраці з технологічною компанією з Південної Кореї запустила програму цифрових зображень творів мистецтва.

У найближчі роки саме смарт-динаміки і штучний інтелект на базі хмарних рішень визначатимуть світовий ринок технологій, медіа та телекомунікацій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу