Уряд створює новий контролюючий орган

Поділитися:

У Мінрегіоні розповіли про завершальний етап реформи у сфері містобудування. Вона покликана впорядкувати всі процеси та налагодити жорсткий контроль. Також важливо і те, що дія реформи буде поширюватися на всі регіони України.

Спочатку, як розповіли в пресслужбі відомства, планують зжити весь той хаос, який існує сьогодні. Він з’явився внаслідок підписання постанови уряду під номером 553, а саме постанови «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю». В результаті в країні зупинилися всі планові перевірки, сотні об’єктів будуються з порушеннями, і зробити нічого не можна.

Новий контролюючий орган буде створений окремою постановою Кабміну. Також будуть чітко прописані всі його повноваження. Робота органу почнеться після того, як наберуть мінімум 30% штату.

Раніше повідомлялося, що в Мінрегіоні збираються відновити роботу ДАБК.

Також ми писали й про проект реновації житла. Відомо, що велика частина житлового фонду в Україні застаріла і потребує масштабної реконструкції. Однак, чинне законодавство не має чіткого механізму, який дає розуміння, як провести оновлення застарілих міських кварталів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу