Уряд прийняв антирейдерські заходи

Поділитися:

В українському уряді розглянули та схвалили законопроект, який має на меті захистити громадян країни від рейдерства. Відомо також, що останнім часом випадки рейдерства можна побачити у різних сферах. Йдеться про проект закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з впорядкуванням діяльності у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань».

Головна мета полягає у захисті власників нерухомості, а також корпоративних прав від злочинців, які не гребують нічим. Зокрема, у законопроекті йдеться про позбавлення Міністерства юстиції повноважень на розгляд справ, які стосуються бездіяльності держреєстраторів тощо. Також важливо, що райдержадміністрації будуть виключені із кола суб’єктів держреєстрації.

У законопроекті є й інші пункти.

Раніше повідомлялося, що в Україні – сплеск рейдерства. Юристи стверджують, що в більшості випадків за рейдерами “стоять” не особливо чесні правоохоронці, спраглі наживи. Крім цього, самі господарі часто мають проблеми з оформленням землі, тому не йдуть до суду скаржитися на “загарбників”.

Також ми писали, як інвесторам заважають рейдери. За словами фахівця, раніше в Україні дійсно існував хороший бізнес-клімат, проте з настанням 2005 року вільні економічні зони були скасовані, тому тепер ситуація набуває зовсім інший відтінок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу