В Україні – сплеск рейдерства

Поділитися:

Хоча ринок землі в Україні ще не запрацював, жорстка битва за перспективні угіддя вже йде повним ходом. Історіями про підпалені поля або скошування сусідського зерна вже нікого не здивувати. Тому рейдери стали найбільш значущими фігурами в цій сфері. Однак уникнути насильницької зміни власника землі можна, хоча і не просто.

Юристи стверджують, що в більшості випадків за рейдерами “стоять” не особливо чесні правоохоронці, спраглі наживи. Крім цього, самі господарі часто мають проблеми з оформленням землі, тому не йдуть до суду скаржитися на “загарбників”.

Відомо, що в цьому році президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Земельного кодексу та ряд інших законодавчих актів, які покликані подолати рейдерство як таке.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України був представлений закон №3618 «Про ріелторську діяльність в Україні», який загрожує громадянам створенням нової структури, яка буде мати більше прав і свобод, ніж у правоохоронців. Більш того, в Україні можуть посилитися випадки квартирного рейдерства, так як українці більше не зможуть самостійно розпоряджатися своєю власністю.

Раніше повідомлялося, що поспішне прийняття закону «про відкриття ринку землі» ніяк не пояснюється вимогами з боку Міжнародного валютного фонду, оскільки зарубіжні партнери України не наполягали на прийнятті цього законопроекту в рамках подальшої співпраці з країною, а вказували лише на важливість прийняття так званого «Антиколомойского закону про банки ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу