Уряд хоче законодавчо регулювати використання безпілотників

Поділитися:

Кабінет міністрів України хоче на державному рівні врегулювати використання безпілотників (дронів) в сільському господарстві. Вже створена робоча група, в яку входять представники Мінекономіки, Держпродспоживслужби, Державної авіаційної служби та інших профільних організацій.

У повідомленні Мінекономіки сказано, що застарілі норми виключають реєстрацію сучасних апаратів. Тому на даний момент необхідно внести зміни на законодавчому рівні в Повітряний Кодекс та підготувати окремі авіаційні правила для дронів, які використовуються в сільському господарстві.

Використання безпілотників має багато пріоритетів. Зокрема це стосується маневреності і низьких витрат. Дронь можна використовувати як для обробки всього поля, так і для окремих ділянок, не пошкоджуючи при цьому грунт або сільськогосподарську культуру. Також це дозволить уникнути отруєння бджіл.

Проект закону вже зареєстрований в парламенті України.

Нагадаємо, що в українській столиці будуть використовувати безпілотники для дезінфекції вулиць від коронавирусной інфекції нового покоління. Таку технологію вже протестували в двох місцях.

Також повідомлялося, що в державній компанії «Укроборонпром» анонсували швидку введення нових інновацій: підприємство збирається розробляти дрони.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу