Ураган і паводок накрила Одесу, Херсон і Миколаїв

Поділитися:

Південну Україну слідом за західними регіонами накривають зливи і паводки.

У Херcoне пройшли сильні зливи, які повністю залили проїжджу частину. Експерти вказують, що причиною затоплення стало масове бітонірованіе “лівневок” під час нового будівництва доріг, тому подібні ситуації тільки посиляться.

А в Миколаєві негода ламала дерева: на вулиці Микільської дерево впало на автомобіль і частково перекрила рух на проїжджій частині.

В Одесі дощ призвів до вимушеної зупинки кількох десятків трамваїв. Зокрема, на Колонтаївській вулиці на проїжджу частину впало дерево, а на Балківській вулиці і Хаджибейською дорозі рух транспорту заблокувало підтоплення.

Однак синоптики не радять жителям південних регіонів розслаблятися і 1 липня. На цей день оголошено штормове попередження. Очікуються град і шквали 15-20 метрів в секунду (I рівень небезпеки, жовтий).

Нагадаємо, що через сильну негоду українська дорожня інфраструктура зазнала збитків на суму вище 234 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба державної компанії Укравтодор.

«Загальна орієнтовна вартість збитків, завданих дорожньому господарству становить 234,4 млн грн», – йдеться в повідомленні відомства.

Раніше повідомлялося, що в умовах повені, паводків можливі підтоплення будинків, сільськогосподарських угідь, гноєсховищ, звалищ, в зв’язку з чим зростає ризик спалахів інфекційних хвороб і харчових отруєнь.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу