Українцям зменшать розмір субсидії

Поділитися:

За новими правилами, після скасування карантину, в Україні субсидії будуть вважатися за новою формулою. Так, якщо зараз враховується 15% від розрахункового заробітку сім’ї, то вже після закінчення карантину буде 20% від доходів домоволодіння.

Відомо, що розмір субсидії вважається як різниця між вартістю комуналки і обов’язкового платежу. Зі свого боку обов’язковий платіж – це певний відсоток доходу сім’ї, який конкретний пільговик може віддавати за комунальні послуги.

Слід зазначити, що цей відсоток для всіх вважається індивідуально. До травня цього року для підрахунку середній дохід на одного члена сім’ї ділили на два прожиткові мінімуми і множили на 15%. Те, що вийде – і є відсоток обов’язкового платежу з сукупного доходу.

З травня 2020 роки замість 15% Кабмін почав вважати 20%.

«Разом з усіма змінами, за моїми підрахунками, люди будуть отримувати субсидію на 40% менше, ніж в минулому році. А чому це зробили? На 10,5 млрд 2020-й зменшили програму субсидій і на 1,5 млрд зменшили витрати на державну соціальну допомогу », – прокоментував нововведення екс-міністр соцполітики.

Нагадаємо, що для одержувачів компенсації плати за комунальні послуги в нашій країні настали важкі часи. Уряд дуже сильно скоротив виділення грошей на субсидії населенню. А це означає, що багатьох громадян субсидій просто позбавлять. Про це інформують вітчизняні ЗМІ з посиланням на відповідний проект закону, який вже подано до парламенту.

Раніше повідомлялося, що недавно були завершені обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України від Міністерства соціальної політики, де прописаний порядок нарахування субсидії. Проект постанови набере сили з 1 жовтня 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу