Українцям скасують соціальні пенсії

Поділитися:

У Міністерстві соцполітики заговорили про скасування соціальних пенсій. Так, зовсім скоро пенсіонери, у яких не буде потрібного мінімального стажу, отримуватимуть пенсії перестануть. Замість цього їм будуть виплачувати державну допомогу.

Відомо, що на даний момент мінімальний страховий стаж, що дає право на пенсію в Україні – це 15 років. Заміну пенсії на мінімальну державну допомогу чиновники аргументують тим, що при 35-ти і 15-ти роках страхового стажу бути однаковою пенсія просто не може.

Слід зазначити, що нараховувати держдопомогу буде не Пенсійний фонд, а органи соцзахисту населення. Сума її буде визначатися в розмірі не менше прожиткового мінімуму. Нагадаємо, що з 1 липня 2020 він становить 1712 грн. Ця допомога надаватиметься і чоловікам, і жінкам після досягнення 65 років.

Раніше повідомлялося, що в Україні пенсія залежить від страхового стажу та показника зарплати.

У Міністерстві соціальної політики пояснили, що мінімальний страховий стаж – 15 років. При цьому нагадали, що реформа 2017 року безпосередньо пов’язана зі страховим стажем. Тобто, тут вважають логічним, що стаж у 15 і 35 років не можуть давати однакову пенсію.

Нагадаємо, що після того, як в Україні підвищили прожитковий мінімум, багато пенсіонерів отримали підвищені пенсії. Але деяким працюючим пенсіонерам не перерахували виплати в липні 2020 року.

У Пенсійному фонді України пояснили, що після підвищення прожиткового мінімуму, частина працюючих пенсіонерів не отримали наднормативний стаж і їм не поміняли страхового стажу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу