Українцям розповіли, як зміниться субсидування восени

Поділитися:

Восени 2021 року закінчується період, коли можна було подати заяви на призначення субсидії. Так, у період з травня по вересень треба було подати нову заяву на отримання субсидії.

У Мінсоцполітики уточнили три причини, через які громадянам потрібно було обов’язково подати повторну заяву на призначення субсидії. Зокрема, аби житлова субсидія надавалась у безготівковій формі, аби виплата була призначена за місцем фактичного проживання, а також для того, аби субсидія була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих в житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації.

Крім того у відомстві додали, що з 1 жовтня розмір субсидії в різних регіонах може відрізнятися, у зв’язку з ймовірним локдауном та переходом певних областей в «червоні» зони. Зазначається, що люди, які потраплять в «червоні» зони будуть отримувати карантинні надбавки, а у решти громадян їх заберуть.

«Уряд продовжить дію спеціальних соціальних нормативів при розрахунку субсидій для регіонів, які після 1 жовтня опиняться у «червоній» зоні», — заявила глава відомства.

Водночас будуть відмовляти в субсидії тим громадянам, які впродовж минулого року здійснювали великі покупки, чи мають великі суми на банківських депозитах. Сюди ж відносять тих, хто має два і більше автомобілі, яким немає 15 років з дати випуску, а також тих, чиє авто має менше 5 років з дати випуску і т. д. Крім того, будуть позбавлені субсидій ті, в кого площа квартири перевищує 130 кв. м, або у кого площа будинку перевищує 230 кв. м.

Нагадаємо, Мінфін визнав, що в бюджеті не вистачає грошей на субсидії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу