Українцям розповіли, як оформити субсидію онлайн

Поділитися:

В Україні можна оформити субсидію на оплату житлово-комунальних послуг онлайн. Подати документи можна на офіційному сайті Мінсоцполітики, а незабаром така послуга буде доступна у застосунку «Дія».

Щоб подати документи для оформлення субсидії потрібно зайти на сайт Міністерства соціальної політики України у розділ «Е-Сервіси» та обрати «Субсидії». Після цього користувачу буде запропоновано три варіанти реєстрації для оформлення субсидії.

Після реєстрації буде здійснено перехід до заповнення електронних форм:

  • заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі, де потрібно зазначити банк, через який будете отримувати субсидію;
  • декларація про доходи й витрати осіб, які хочуть отримати субсидію.

Після внесення усіх необхідних реквізитів потрібно перевірити та підтвердити правильність даних та подати документ. Згодом на електронну пошту прийде повідомлення із номером зареєстрованої заяви, який необхідно зберегти. Заяву буде розглядати орган соціального захисту населення, який було вказано під час заповнення електронної форми.

Згідно з інформацією, у листопаді поточного року, оформити заяву на отримання субсидії також можна буде через застосунок «Дія». Туди будуть підтягуватися дані із Єдиного соціального реєстру — електронної системи даних.

Пілотна версія цієї системи у тестовому режимі вже працює у кількох областях України. Повноцінний запуск відбудеться після презентації нових послуг на Diia Summit.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики розповіли, що українці, які мають борги з оплати житлово-комунальних послуг зможуть оформити субсидію.

Також ми повідомляли про те, що український уряд планує підвищити соціальні нормативи для споживачів комунальних послуг на 50%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу