Українцям розповіли, чим небезпечні швидкі онлайн-кредити

Поділитися:

Проблема кредитування в МФО (мікрофінансових організаціях) стала всенародною. На вудку вигідних пропозицій попадаються не тільки нерозумні студенти, яким хочеться отримати новенький гаджет або розважитися, а й навчені досвідом українці, які потрапили в складні життєві обставини. Тим часом МФО, за словами юристів, працюють за законом і не приховують, що плата за миттєве володіння грошима буде високою.

По суті, як кажуть експерти, ця галузь кредитування живе тільки коштом українців з низьким рівнем фінансової грамотності. Простіше кажучи, обман людей упакований в яскраву та привабливу обгортку, але вся глибина його пізнається в той момент, коли гроші не віддані вчасно.

Численні способи вибивання грошей відомі на всю країну — це і 500 відсотків від суми, і поливання брудом в соцмережах, і дзвінки з погрозами. Боротися з такими явищами вкрай складно, а крім того, від таких методів найчастіше страждають люди з нестабільною психікою.

Раніше повідомлялося, що українці масово скаржаться до Нацбанку на роботу колекторів.

Також ми писали, що Нацбанк буде стежити за етикетом колекторів. Пресслужба Національного банку України заявила, що у Верховній Раді зареєстровано новий законопроект. Згідно з проектом закону, боржники будуть захищені державою від неправомірної поведінки компаній-колекторів. Так, колектори будуть зобов’язані дотримуватися вимог етичної поведінки, а в разі їх порушень – передбачені санкції з боку Національного банку України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу