Українцям можуть ввести «сухий закон»

Поділитися:

Парламент України збирається заборонити продаж алкогольних і тютюнових товарів в нічний час доби. Так, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект на цю тему.

Відомо, що торгівля алкоголем і сигаретами в Україні буде заборонена в період з 22:00 до 10:00. Так зазначено в тексті проекту закону. Пропонований “Проект закону про систему суспільного здоров’я і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” повинен ввести на законодавчому рівні поняття “громадське здоров’я”.

Слід зазначити, що обмеження можуть залишити поза увагою так звані “наливайки” – невеликі торгові точки, де на розлив продають дешевий алкоголь.

Нагадаємо, що ціни на алкоголь різко підвищилися і будуть продовжувати рости. Тепер середня ціна на пляшку пива 0.5л становить понад 17 грн, літр вина коштує 67 гривень, а 0.5 горілки – 92 грн. У процентному співвідношенні найбільше зростає в ціні пиво – на 20%.

Раніше повідомлялося, що за підсумками першого кварталу поточного року серед порушень, виявлених Державною митною службою України, лідерами контрабанди стали спроби перевезти сигарети і кокаїн. Також часто шахраї намагаються перекинути через кордон мобільні телефони та іншу техніку, повідомляє прес-служба ДМСУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу