Українців попередили про активізацію фальшивомонетників

Поділитися:

В Україні стали масово підробляти купюри номіналом 500 і 200 грн. При цьому підроблені купюри в 1000 грн зустрічаються вкрай рідко.

Експерти вважають, що найбільший шанс отримати фальшивку на здачу на ринках або в разі особистих розрахунків, особливо в темний час доби, якщо погане освітлення. У банках і великих супермаркетах такий ризик – мінімальний, адже вони оснащені системами перевірки банкнот.

«Коли ви ходите на ринок, намагайтеся отримати на здачу менше номінал: 20, 50, 100 грн. Їх підробляють рідко, адже це не доцільно. Якщо і трапляються фальшивки, то зроблені досить кустарним способом, які легко відрізнити. Ці банкноти більш активно використовують, вони частіше передаються з рук в руки і втрачають свою первинну якість », – радять фахівці.

На перший погляд, відрізнити якісну фальшивку від справжньої купюри – складно. Але є кілька нюансів, на які варто звернути увагу:

  • Якість паперу (на фальшивку вона більш щільна і не так заломлюється);
  • Графіка (варто перевірити хоча б водяні знаки).

Повністю захиститися від фальшивих купюр можна тільки в разі, якщо весь час розраховуватися карткою.

Нагадаємо, що грошовий банкнотно-монетний ряд активно оновлюється Національним банком України. Відомо, що купюри дрібних номіналів виводять з ужитку, замінюючи їх монетами.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримало групу осіб, які збували великі суми фальшивих грошей в національній та іноземній валютах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу