Українці подорожуватимуть по ЄС з авторизацією

Поділитися:

Починаючи із 2022 року в Євросоюзі почне діяти нова система — мова про систему авторизації подорожей ETIAS. Вона внесе зміни в діючі зараз умови безвізових поїздок, але примітно, що не тільки для українців, а й для громадян ряду інших країн — наприклад, Австралії та Канади, Бразилії та Великобританії, Японії та США.

ETIAS — це ініціатива, яка з’явилася у квітні 2016 року. Головна її мета була в тому, щоб посилити безпеку на зовнішніх кордонах ЄС. Всі необхідні законодавчі рішення були схвалені ще у 2018 році. Суть змін у тому, що система буде збирати попередню інформацію та дані про мандрівників, у яких є право в’їзду в країни ЄС без віз. Також ці дані будуть підлягати обов’язковій перевірці.

Раніше повідомлялося, скільки втратив український туризм через коронавірус. Збитки індустрії відпочинку нашої країни через пандемію коронавірусу склали на початок 2021 року астрономічну суму — 60 млрд грн.

Також ми писали про те, що в Держтуризмі розповіли про тінізацію сфери туризму. Важливо, що більшість працівників, задіяних в сегменті так званої індустрії гостинності, працюють неофіційно, не сплачуючи податки. Багато з цих людей працюють в сільській місцевості, не маючи іншої можливості заробити грошей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу